Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Curs calificare responsabil cu gestionarea deseurilor
300 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Şcoala RomĆ¢nă de Afaceri a Camerelor de ComerÅ£ şi Industrie ā€“ Filiala Bucuresti (SRAFB) va organiza in a doua perioada a lunii ianuarie 2015,  cursul Responsabil cu gestionarea deseurilor.

Cursul va fi sustinut de specialisti ai Garzii de Mediu si va avea loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Mun. Bucuresti (CCIB) din Bd Octavian Goga nr. 2, sector 3, tronson I, intr. B, et. 6, sala Biblioteca.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deșeuri persoane juridice, comercianții, precum și operatorii economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului pentru efectuarea operațiunilor de colectare și transport deșeuri ā€žau obligația să desemneze o persoană din rĆ¢ndul angajaților proprii care să urmarească și să asigure Ć®ndeplinirea obligațiilor prevazute de prezenta lege sau să delege această obligație unei terțe persoaneā€. Conform alin. 4 ā€žPersoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie să fie instruite Ć®n domeniul gestiunii deșeurilor, inclusiv a deșeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitateā€.

Nedesemnarea unei persoane cf. art. 22 alin. 3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!

Tematică:
Regimul deșeurilor ā€“ prevederi legislative, organizarea actelor normative Ć®n domeniu. Obligatii legale Ć®n sarcina agentilor economici.
ā€¢ Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare;
ā€¢ Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor ā€“ obligațiile agenților economici;
ā€¢ HotărĆ¢rea de Guvern nr. 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzĆ¢nd deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase, cu completările ulterioare;
ā€¢ HotărĆ¢rea de Guvern nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul RomĆ¢niei;
ā€¢ HotărĆ¢rea de Guvern nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare;
Gestionarea anumitor categorii de deșeuri, reglementate prin acte normative speciale: uleiurile uzate, bateriile și acumulatorii uzați, deșeurile de echipamente electrice și electronice - Raportari.
ā€“ Soluții practice pentru conformarea agenților economici cu cerințele legislației de mediu Ć®n domeniul deșeurilor. Evitarea sancțiunilor.
ā€“ Trasabilitatea                deseurilor (identificarea si codificarea deșeului, gestionarea corectă a deșeului, Ć®ntocmirea evidenței conform H.G. 856/2002, caracterizarea deșeurilor periculoase, evidența cronologică deșeuri periculoase, transportul și destinația deșeurilor)
ā€“ Sancțiuni contravenționale. Cuantumul amenzilor. Evitarea sancțiunilor.

Taxa de curs este de 300 lei/cursant (nu se percepe TVA) si poate fi platita in contul RO 67 RNCB 0085 0539 9108 0001, deschis la BCR Sucursala WTC, sau Ʈn numerar la sediul nostru din Bd. Octavian Goga nr 2, sector 3, tronson III, etaj 5, cam 7.

Inscrierile se fac in limita locurilor diponibile prin completarea talonului de inscriere atasat, sau la sediul SRA Filiala Bucuresti din incinta Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, tronson III, et.5, cam.7, Bd.Octavian Goga nr. 2, sector 3;
Informatii suplimentare la tel : 0374030732

Coordonator formare profesionala
LIANA RUSU

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura